A szállodai bútorok kárpitozása

Az utóbbi években elszaporodtak a szállodák és természetesen versengenek a vendégekért. Megpróbálnak mindig több és több szolgáltatást nyújtani, az aktív és passzív pihenésre vágyóknak egyaránt. Elsősorban a kényelmet kínálják. Ezt tapasztaljuk meg legelőszőr, szinte észre sem vesszük a bútorok és az enteriőr szépségét, csak azt érezzük, hogy jó, szép és kényelmes. Azért, hogy ez az érzés vegye körül a belépő vendéget az összhangra való odafigyelés a lényeg. Ezt az apró részletekre való odafigyeléssel lehet elérni.

hotel001

Nem lehet egy 60'-as években készült bútort egy kastély szállóban elhelyezni. Egy szecessziós darabot sem lehet egy retró szállodába betenni. Az sem minden esetben kivitelezhető, hogy eredeti antik bútorokkal rendezzünk be egy 60-80 szobás kastély szállodát. Ezért az összhang a fontos, a fényezés, a bútorhuzat kiválasztása és mindezek szakszerű kivitelezése.

hotel002

A szállodákban szélsőséges használatnak vannak kitéve az ülőbútorok. Ezért a szakszerű munka meghosszabbítja a bútorok élettartamát. A minőségi alap és segédanyagok felhasználásával, azok megfelelő beépítésével a bútorok élethossza megnövelhető. Mára fontossá vált a biztonság is. A lángálló szivacs és bútorszövet biztonságot nyújt a vendégeknek is és a szálloda tulajdonosának is, mert egy esetleges tűz, ami egy ülőbútoron kezdődne, meg is áll annál a bútornál mert a lángálló alapanyagok nem engedik a tüzet tovább terjedni.

Mindenképpen érdemes időt tölteni a szálloda enteriőrjével, mert ez az, ami a vendéget vonzza, megtartja és öregbíti a szálló hírnevét.

Papp Gábor kárpitos

hotel003