Újítsuk meg közvetlen környezetünket, az otthonunkat

Az azonos ingerek hatása fokozatosan csökken, azaz unalmasnak találjuk, ha mindig ugyanazt látjuk magunk körül. Az ismerős függöny és bútorkárpit egy idő után nem inspirál, hiába változnak a fények, a napszakok, az évszakok.

Az egyik talán legáltalánosabb irányzat, hogy egy helyiség textíliái hasonló színűek, árnyalatúak vagy mintázatúak legyenek - ezek közül egy is elég az egységes hatáshoz. Ehhez következetes tervezés kell, de a kialakítás apránként is működik. Ha zavaró, hogy az ablakon belátnak, kezdjünk a függönnyel, ha kényelmetlen a fotel, azt vigyük elsőként kárpitoshoz. Szerezzünk be a koncepcióba illően több készlet asztalterítőt, székhuzatot és egyéb könnyen cserélhető kelléket, de kerüljük a stílustörést.

elegans

Egységes stílusban berendezett szobában a legnagyobb dobás mindig egy extra felület, amely teljesen elüt a környezetétől. Egy tarkabarka fotel, egy nagy mintás függöny garantáltan magára vonja a figyelmet, és kiemeli a háttér összhangját. Váratlan ötlet lehet egy paraván, egy képkeret megtöltése maradék anyaggal, vagy akár egy bútorajtó pótlása textíliával.

letisztult3

Barátságosan otthonos hatást kelt az egymástól teljesen különböző matériák társítása, történjen az felület, sűrűség, szín vagy mintázat szerint. Az eredmény egy megtervezettnek tűnő, izgalmas helyiség lesz.

szinek1
forrás: lakaskultura.hu